dinsdag 19 november 2013

Wellicht meer artsen die te hoog doseren..

1. Het is natuurlijk geen toeval, dat de medisch-ethicus Kompanje (Rotterdam EMC) zich per heden heeft gemengd in de landelijke discussie die de afgelopen periode over de handelswijze van de huisarts Tromp (met name) in de media is gevoerd.
2. De man maakt mijns inziens dan ook deel uit van een georchestreerde tegen-aanval, die door de advocaat Hellingman van de Familie van Tromp is geintiteerd, teneinde (de publieke perceptie van) het finale onderzoek van de IGZ naar de beroepsuitoefening van Tromp in de casus Theo Spaansen, a posteriori te beïnvloeden c.q. de facto en de jure te demonteren..
3. De reden, dat door de ("postume") verdediging van Tromp voor de opinie van een medisch-ethicus is gekozen, laat zich verklaren door het feit, dat (in de optiek van de advocaat) het oordeel van de medisch-ethicus van het AMC (de gerenommeerde UvA hoogleraar D.L Willems, hierna "Willems"), doorslaggevend is geweest, om de de casus ter nadere beoordeling aan de IGZ voor te leggen.
4. De verdediging tracht derhalve om de cruciale diagnose van Willems - luidend : Ernstig en multi-normoverschrijdend gedrag van Tromp inzake de Spaansen-casus - op vitale punten te ontkrachten.
5. Kompanje neemt daartoe de eerder gegeven, (voornamelijk op de standaard door een strafpleiter te hanteren, juridische suggestieve) stelling van de advocaat Hellingman - "het is het woord van de co-assostent tegen het woord van Tromp - dan ook integraal over.
6. Dat de medisch-ethicus Kompanje zijn toevlucht neemt tot het verabsoluteren van het verweer van de (van moord of doodslag of dood door schuld) verdachte Tromp en "de familie Spaansen" ("familie" : Alleen de vrouw van Spaansen was in die hoedanigheid bij de vermeend illegale euthanasie en (een deel van deel) de aanloop daarvan aanwezig) disqualificeert zijn geloofwaardigheid als objectieve deskundige, dan ook bij voorbaat op structurele, want onherstelbare wijze.
7. Wat Kompanje eveneens verzwijgt, is dat het IGZ bevel tot het opschorten door Tromp van zijn algehele medische beroepsuitoefening, mede was gebaseerd op het proces verbaal, dat het OM had opgesteld, naar aanleiding van het recherche verhoor van Tromp.
8. Ook wordt door Kompanje - conform de verdedigingslijn in de overall-strategie van de advocaat van de familie van Tromp - zorgvuldig ongenoemd gelaten, dat Tromp zich recentelijk ter behandeling in een GGZ kliniek had laten opnemen, wegens ernstige suïcidale neigingen.
9. Had Kompanje dit (potentieel) zwaar belastende feit wel in zijn veredelde pleitnota verdisconteerd, dan zou niet alleen het algehele (medisch-existentiele) beoordelingsvermogen van Tromp, fundamenteel ter discussie komen te staan, maar zou dit tevens een majeure bevestiging van de verklaring van de co-assistente hebben opgeleverd.
10. Immers, het beeld (geschetst door de co-assistente) van een (manisch aandoende) ernstig manipulatieve arts, die bewust een geforceerd levenseinde van een patiënt entameert en instigeert (een patiënt die echter zelf zijn aanvankelijke euthanasie-wens had herroepen) - maar op bedrieglijke wijze, de valse perceptie bij mogelijk onwelwillend getuigen wenst te vestigen, van een palliatieve sedatie - wordt door een klinische diagnose van "ernstige psychische labiliteit" natuurlijk eerder versterkt, dan ontkracht.
11. Ook het appel van Kompanje, om (eerst) uitgebreid onderzoek te doen naar mogelijk structureel normoverschrijdend gedrag door collega-artsen van Tromp, kan worden uitgelegd, als een bewuste poging tot valselijke rehabilitatie van Tromp.
12. Hoewel "het vermoeden" dienaangaande van Kompanje in eerste instantie tegengesteld lijkt aan zijn eerdere, op decharge gebaseerde stellingen - immers, door te suggereren, dat palliatieve sedatie (veel) vaker door (veel meer) artsen zou worden misbruikt, om een de jure euthanasie te maskeren, lijkt Tromp te incrimineren - lijkt dit desalniettemin een poging, tot het relativeren van de strafklacht.
13. Hierbij wordt door Kompanje de relativeringstheorie volgens verdunnings-methode toegepast : Hoe groter de omvang van de (illegale) euthanasie praktijk (door het veelvuldig misbruiken van het traject van de palliatieve sedatie binnen de totale medische beroepsgroep), hoe (ogenschijnlijk) geringer de aansprakelijkheid van Tromp in de voorliggende casus.
14. Tot slot wil ik het suggestieve woordgebruik van Kompanje in zijn pleidooi voor Tromp c.q. tegen de co-assistente / haar UvA studie en co-schap-begeleider / tegen het AMC en tegen Willems / tehe de IGZ en tegen het OM ter afkeuring voorleggen.
15. Dit, omdat ook de door hem gebezigde, extreem onwetenschappelijke terminologie de door mij betrokken stelling lijkt te ondersteunen, dat Kompanje zijn sociaal-maatschappelijke, wetenschappelijke gewicht in dezen de facto inzet, in de hoedanigheid van een (subjectieve) vertegenwoordiger van de verdediging van Tromp et al.
16. Als laatste wil ik nog even verwijzen naar de originele tekst van de pleitnota van Kompanje, zoals die op zijn persoonlijke blog is terug te vinden, (een nota) waarin hij onder meer een (aanvullende) poging doet, om de door Tromp, aan Spaansen toegediende, fatale overdosis Morfine en Dormicum te relativeren, door te refereren aan (nog hogere) doseringen met dezelfde stoffen uit de medische onderzoeksliteratuur.
N.B. Ik wens (in additie op hetgeen ik daarover d.d. 26-10-2013 / 15:41 uur onder het HD artikel over de verklaring van de co-assistente heb geschreven) nogmaals te benadrukken, dat de co-assistente - die Tromp voorafgaande aan zijn ernstige normoverschrijdende gedrag", verschillende keren expliciet te kennen heeft gegeven,dat zijn handelswijze volstrekt niet in overeenstemming te brengen was,c.q. volstrekt onverenigbaar was met hetgeen hierover (ter bescherming van de patiënt) in de wet stond - niet alleen volslagen te goeder trouw heeft gehandeld, maar ook terecht heeft gehandeld, zoals zij dat heeft gedaan...
d.d. 01-11-2013 / 18:15 uur

----------------------------------------------------------------------------------------
N.B. Any Copyright on this blog is exclusively owned by the author of this blog.!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.