maandag 23 november 2020

Over de implosie van Het Forum voor Democratie : Een brief door 'bezorgde JFVD'ers'

Over de implosie van Het Forum voor Democratie : Een brief door 'bezorgde JFVD'ers' [die ik (RB) op Twitter aantrof]


" Op dit moment [aldus ene Sonny Spek, elders genoemd als voormalig JFvD lid] wordt er overigens in de JFVD-chats een brief door 'bezorgde JFVD'ers' verspreid (door mensen die overigens gelieerd zijn aan het teruggetrokken bestuur) met de oproep om de JFVD niet te ontbinden en worden er harde woorden geuit over de kritische prominenten. "

https://twitter.com/sonnyspek 5:25 p.m. · 23 nov. 2020Twitter Web App

-----------------



'Aan de prominente FVD’ers die JFVD willen saneren


Wij zijn JFVD’ers - duizenden doodnormale jongeren uit heel het land met allerlei verschillende achtergronden en politieke overtuigingen. Samen vormen wij niet alleen de grootste, maar ook de gezelligste politieke jongerenorganisatie van Nederland. En daar zijn we trots op.

Jongens en meisjes die eerder politiek verweesd waren, vinden hun thuis bij JFVD. Iedereen, ongeacht afkomst, seksuele geaardheid, geloofsovertuiging, of wat dan ook, is welkom op onze evenementen en welkom als lid van onze geweldige vereniging. Jongeren maken er vrienden voor het leven.

JFVD is een plek waar jongeren niet continu worden veroordeeld - een plek waar échte discussie mogelijk is en waar je vrij van gedachten kan wisselen. Het aftasten van ideeën, bijvoorbeeld door advocaat van de duivel te spelen, hoort daar bij.

“Wat een genoegen. Honderden jonge mensen die zich betrokken voelen bij de politiek - en dan ook nog politiek van het ontregelende en beslist niet-deugende soort”, waren de woorden van Annabel Nanninga op het eerste JFVD-evenement, in 2017.

Ja, wat een genoegen, dat uitgerekend die jonge mensen nu door Nanninga collectief worden weggezet als antisemitisch. Omdat een enkeling berichten heeft verstuurd met ontoelaatbare inhoud. Dit soort puberale berichtjes, waartegen door het bestuur hard is opgetreden, zijn fout, maar geen reden om de volledige organisatie en haar bestuur op te doeken.

Wij herkennen ons beslist niet in het belachelijke beeld dat de media over onze vereniging schetsen. Extremisme wordt zowel door leden als door mensen die een functie bekleden consequent afgewezen. Dat FVD-prominenten zo naïef zijn om mee te gaan in het frame van de media, of de situatie aan te grijpen in hun eigen belang, over de rug van jongeren die hun naam door het slijk gehaald zien worden, is niet rechtvaardig.

Door onze vereniging van ruim 4000 leden weg te zetten als een radicale kliek hebben jullie de plank volledig misgeslagen. Dag in, dag uit hebben wij jullie geholpen met campagne voeren, evenementen verzorgen en jongeren op te roepen om op jullie te stemmen.

JFVD'ers zijn er altijd om op vrijwillige basis de evenementen van FVD te faciliteren. Jongeren reizen stad en land af in de vroege ochtend om congressen op te bouwen. We zijn grotendeels allemaal dubbel-lid, dus lid van zowel FVD als JFVD.

Mede dankzij onze inzet bekleden jullie nu de functies die jullie enkele maanden geleden nog niet hadden. Wij doen een beroep op jullie redelijkheid, want waarom moet de meerderheid gestraft worden voor de acties van een paar individuen?

Waarom moeten 4000 jongeren gestraft worden voor de acties van een paar extremisten?
In de politiek vallen wij kartelpartijen aan omdat zij ridicule sancties aan het volk willen opleggen om de temperatuur 0,0007 °C te laten dalen.

Is het niet hypocriet om tegelijkertijd de JFVD sancties op te willen leggen wanneer maar 0,0005% van het ledenbestand verkeerde denkbeelden blijkt te hebben? Wij kennen FVD als een partij waar rationeel denken van het grootste belang is, waar geen voorbarige conclusies worden getrokken en waar men niet bang is om de realiteit te benoemen. Wellicht hebben wij dat verkeerd gedacht, de keuze is aan jullie.

Wij steunen, net als Thierry Baudet, de aanpak zoals die gepresenteerd is door het JFVD-bestuur. We walgen van de ontoelaatbare uitingen die in appgroepen zijn gedaan, maar ook van de klopjacht door de media op mede-FVD'ers die niets met extremisme te maken hebben, maar wel met naam en foto worden vereeuwigd op het internet. Deze klopjacht wordt ontegenzeggelijk, direct of indirect, aangezwengeld door de FVD-prominenten die deze eisen stellen.

Middels deze brief doen we een beroep op jullie redelijkheid, en vragen we jullie van de eis JFVD te saneren af te zien. Dat er rotte appels in de organisatie zitten betekent niet dat de organisatie rot is. Freek Jansen en de rest van het JFVD-bestuur hebben van JFVD de grootsteen leukste politieke jongerenorganisatie van Nederland hebben gemaakt, en wij staan achter hen.
Of we nou liberaal zijn of conservatief - wat ons verenigt is een gevoel van urgentie. Een gevoel dat dit de laatste kans is om verandering in Nederland te brengen.

Onze tijd is kostbaar, we dienen er zuinig mee om te springen. We hebben niet de luxe om opnieuw te beginnen. We moeten een eenheid vormen en dit lange termijn project, waar JFVD een onmisbaar onderdeel van is, doorzetten.
Groet,
bezorgde JFVD'ers'

-----------------------------------------------------

Mijn Commentaar op deze brief :

" Waarom moeten 4000 jongeren gestraft worden voor de acties van een paar extremisten? "

1. Zie via de hieronder geplaatste link, het artikel uit de Correspondent waarin - mede aan de hand van zijn in de tijd bezien, steeds verder toegenomen affiniteit met de extreem-rechtse antisemiet en holocaust ontkenner Jean-Marie Le Pen en diens (ook neo-) nazistische ideeënleer, (iemand) aan wie Baudet zelfs min of meer zijn proefschrift heeft opgedragen - de politieke en ideologische ontwikkeling van Baudet richting de wording van een rechtse extremist op uiterst plausibele wijze wordt geschetst door (een uitermate bevoegd en capabel) persoon uit zijn (toenmalige) naaste omgeving.


2. Hoed u overigens voor de stuitende hypocrisie van al diegenen die nu een zogenaamde opstand binnen het FvD zijn begonnen tegen de pro-nazistische ideeën van de vertrouweling van Baudet, Freek Jansen en tegen de weigering van Baudet om zijn partij-ideologische vriend van de kieslijst te verwijderen en onvoorwaardelijk afstand van hem te nemen.

3. Immers, niet alleen is - en dit geldt zeker voor al die lieden uit de sectie 'prominente FvD-ers', die zich nu in ogenschijnlijk grote verontwaardiging en dito bijbehorende woede afkeren van Baudet - al sinds de oprichting van het FvD bekend welke abjecte politieke en ideologische preferenties door Baudet worden verdedigd, maar velen van die per heden zo 'hevig verontwaardigde' FvD prominenten hebben in de loop der tijd zelf in racistische en fascistische uitingen gegrossierd.

4. Ik heb trouwens het zich nu ontvouwende scenario, direct na de monster-uitslag uitslag van het FvD van de laatste PS verkiezingen (als serieus scenario, indien het FvD niet direct hierna TK verkiezingen zou kunnen forceren) bijna tot op de letter voorspeld in een commentaar onder een artikel in Binnenlands bestuur.


5. Ik geef de inhoud van voornoemd commentaar hieronder integraal weer :


Door Robert Bleeker op 

Citaat : "Het liefst zou de partij echter zien dat er nieuwe verkiezingen voor de Tweede Kamer worden uitgeschreven."

1. Het uitlokken van nieuwe, en hoogstwaarschijnlijk uitermate profijtelijke Tweede Kamerverkiezingen voor en door het hyper-ambitieuze FvD zou wel eens sneller kunnen plaatsvinden, dan menigeen op dit moment nog voor mogelijk zal houden.

2. Immers, omdat het huidige vier partijen kabinet Rutte in de Tweede Kamer slechts op de meerderheid van één enkele zetel is gebaseerd en de persoon die het meest in aanmerking komt, om een eind aan deze meerderheid te maken door met medeneming van de eigen Kamer-zetel over te stappen naar het FvD , Wybren van Haga van de VVD heet, zou slechts de aanvullende desertie van een miniem aantal opportunistische collega VVD leden van Van Haga benodigd zijn, om dit kabinet dermate zwaar onder druk te zetten, dat zich zo maar een fataal kabinetscrisis-scenario zou kunnen aandienen.

3. Natuurlijk zou Rutte in dat geval kunnen proberen om zijn dan - conform voormeld mogelijkheid-scenario - te ontstane minderheidskabinet, ad hoc te verbreden middels de eventuele instroom in de coalitie van PvdA of GL Kamerleden, maar dat is voor die partijen zeker niet per definitie een aanlokkelijk vooruitzicht (want kent mogelijk een hoog afbreukrisico).

4. Buitendien lijkt Rutte zich momenteel zelf nadrukkelijk voor te sorteren om na de komende EU parlement verkiezingen in mei, binnen één van de dan opnieuw te formeren bestuursorganen van de EU, een rol van enige betekenis te gaan spelen. (EU commissie-voorzitter of EU-president wellicht?).

5. De huidige VVD Tweede Kamer-fractievoorzitter Dijkhoff zal in een dergelijk ontwikkelingsscenario dan waarschijnlijk worden gepresenteerd als de beoogde opvolger van Rutte, als premier annex partijleider.

6. Dijkhoff nu, heeft zich in zijn politieke loopbaan al eerder geprofileerd als iemand die - vanuit tactische of ideologische overwegingen – zeer wel in staat is, om politieke standpunten in te nemen (zoals tijdens het klimaatdebat en het vreemdelingen-debat), die zich minimaal richting het relatief rechts-extremistische gedachtegoed van het FvD lijken te bewegen.

7. Echter, mochten Baudet en zijn verkiezingsstrategen besluiten om bij voorbeeld toe te slaan op het moment van de voormelde (mogelijke) machtswisseling in de VVD-top c.q. personeelswisseling in het huidige coalitie-kabinet, dan zou dat de kansen op het verzilveren van het huidige, klaarblijkelijk uitermate gunstige electorale momentum voor het FvD,, nog eens exponentieel kunnen doen toenemen.

8. Teneinde dat succes niet alleen in zetelwinst te kunnen omzetten, maar ook in een mogelijke regeringsdeelname en een bijbehorend coalitie-akkoord, is evenwel nog iets van een andere orde, want welke partijen - behalve de PVV en mogelijk de VVD) - zullen zich geroepen voelen om een coalitie met het FvD aan te gaan.

9. In datzelfde kader is het eveneens van belang om te weten, of de potentiële "enorme zetelwinst" van het FvD na eventueel op korte termijn te organiseren nieuwe TK verkiezingen, niet grotendeels tot stand zal komen, ten laste van de bestaande rechtse partijen, zoals de PVV, de VVD en mogelijk het CDA en dus op rechts per saldo geen regeringsmeerderheid te vinden zal zijn.

10. Anderzijds zal zich zeker een aantal teleurgestelde SP kiezers uit de categorie protest-electoraat, bij het FvD aansluiten, zoals klaarblijkelijk eveneens bij de laatste Statenverkiezingen lijkt te zijn gebeurd, dus ook de formatie-opties ter linkerzijde kunnen daardoor afnemen.

11. Hoe het ook zij, enige snelheid lijkt sowieso geboden voor Baudet, want de kans is zeker niet uitgesloten, dat de personele invulling van de huidige, pas veroverde Staten en Eerste Kamerzetels, binnenkort zo maar voor enige zeer nadelige negatieve publiciteit zou kunnen gaan zorgen.

12. Daarbij doel ik niet zozeer op logistieke problemen, zoals het al dan niet op voorraad hebben van voldoende wettelijk gekwalificeerde kandidaten om alle beschikbare zetelposities c.q. bestuurlijke posten stante pede in te vullen, of op LPF-achtige taferelen, maar denk ik eerder aan kandidaten van wie na enige journalistieke research bij voorbeeld, onverhoopt zou kunnen blijken, dat zij (zelfs voor FvD begrippen) een minder politiek-correcte achtergrond blijken te bezitten, dan gedacht.

13. Zoals bekend verondersteld mag worden, ziet namelijk een niet onaanzienlijk aantal leden van het notoir extreem-rechtse, neo-nationalistische en xenofobische "Studie-genootschap" Erkenbrand, in Baudet een zekere nieuwe Leider.

14. Het zou dus zo maar hebben kunnen plaatsvinden, dat een of meerdere FvD kandidaten voor de Provinciale Staten en/of de Eerste Kamer, zich bij het FvD hebben aangemeld, zonder dat de screening door de FvD partijorganisatie, dit aan het licht heeft gebracht.

15. Ik ga daarbij vooralsnog uit van de veronderstelling dat het FvD niet zo naïef zal zijn geweest, om bewust kandidaten met een extreem-rechtse achtergrond als die van Erkenbrand tot haar kieslijsten toe te laten, (een achtergrond, die zelfs kan reiken tot onvervalste neo-nazistische sympathieën).

16. Hoewel Baudet zich in het verleden - al dan niet om tactische redenen - openlijk heeft uitgesproken tegen radicale rechts-extremistische organisaties als (de door de AIVD geobserveerde) Erkenbrand, lijkt hij zich in deze materie toch ook een zekere ambivalentie te hebben veroorloofd.

17. Ambivalentie, getuige bijvoorbeeld (politieke dog whistling) opmerkingen als de navolgende : "Die zelfhaat die we proberen te ontstijgen [..] door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan. Zodat wie wij zijn, niet meer gestalte kan krijgen.”

18. Ook zijn bezoek aan notoir racistische USA alt-right ideologen als Jared Taylor en positieve opmerkingen met betrekking tot het racistische boek van de PVV-er Bosma over Zuid-Afrika, hebben zeker de indruk gevoed, dat Baudet zich in het openbaar, aanzienlijk politiek gematigder zou kunnen voordoen, dan hij binnenskamers zou kunnen blijken te zijn.

19. Hoewel de sterke verrechtsing van de politiek (die helaas tevens een rechtstreekse bedreiging voor het draagvlak onder onze kostbare en zwaarbevochten democratische beginselen lijkt te impliceren) zich op dit moment wereldwijd als een bosbrand lijkt te verspreiden - en ook de komende EU parlementsverkiezingen hoogstwaarschijnlijk weer een sterke ombuiging naar extreem-rechts te zien zal geven - heb ik mij in dit commentaar maar even beperkt tot een enkel woord over de zorgelijke Nederlandse situatie.

20. Wel moet hier tot slot nog even gemeld worden, dat - in het kader van het gestage voortschrijden en de dito popularisering van het abjecte totalitaire gedachtegoed - de huidige voorzitter van het Euro Parlement (Tajani / Italië) zich bij voorbeeld nog maar zeer onlangs in het openbaar kon laten ontvallen, dat iemand als Mussolini toch "ook veel goede dingen" voor Italië heeft gedaan...

Let op : Rechts-Extremistische Populisten als Baudet profiteren electoraal bezien doorgaans maximaal van het (ook in ons Nederland) regelmatig voorkomende verschijnsel van volkomen disfunctionerende en/of regelrechte (en vaak ongestraft opererende) malafide, overheden op politiek, politiek-bestuurlijk en ambtelijk niveau.

N.B. Het is zeer te betreuren dat ik in mijn voorliggende bijdrage geen links kan plaatsen om de door mij ingebrachte meningen en standpunten ook documentair te onderbouwen : Soit.!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.